Var det 1996 eller 1997?

Dette er en blomster voile kjole Jeg er temmelig sikker på, at jeg lavede sommeren 1996 eller muligvis 1997. Jeg gjorde det til at bære til brylluppet af en ven – han er ortodokse, så kjole havde oprindeligt lange ærmer, Og jeg trimmet en creme halmhue med en lyserød blomst og brunt bånd til at bære med det. (Selvom jeg afskåret ærmerne efter brylluppet, forlod jeg nederdelen meget lang – næsten ankellængde.) Jeg formoder, at jeg bare kunne sende e-mail og spørge “Hey, hvornår giftede jer gutter gift?” Men det ville tage alt sjovt ud af at forsøge at placere datoen fra hukommelsen.

Her er en næsten nærbillede af knapperne, som er vintage pink glas:

Jeg tror, ​​jeg købte dette stof på Vogue Fabrics her i Chicago, og knapperne på en meget savnet vintage-butik, der plejede at eksistere på arm, nær Halsted. Mønsteret er, jeg er temmelig sikker, enten et nyt udseende eller et stilmønster, og hvis du er desperat, kunne jeg nok grave op på nummeret uden for mange problemer.

Jeg ved, at jeg lavede denne kjole mindst to gange – den anden gang i en hvid-og gul daisy print quiltning bomuld med store grønne og hvide prikkede kuppelformede plastknapper. Jeg har stadig den daisy kjole, også … Jeg fandt begge disse, mens de forsøgte at skifte mit skab fra sommer til vinteren.

Hvis du nogensinde har opfordret til dato eventuelle ærøbskaber, bør du erkende, at dette er fast i min mellemperiode: Den tidlige periode (JR Høj / High School) var næsten udelukkende bomuldskjole med kimono-ærmet minimalt darted boatneck-bodder vedhæftet Til fulde indsamlede nederdele, med inseam lommer og lidt, hvis nogen, talje formgivning, ofte i nuancer af blå og grøn og a-line lange nederdele med lynlås og vedhæftet talje. Jeg tror, ​​jeg lejlighedsvis forkælet i de heady spænding af McCalls NYNY-mønstre, men ikke ofte. Midterperioden (hvoraf dette er et prime eksempel) involveret at forsøge at finde retro-ish nuværende mønstre for at gøre med vintage-y-detaljer (dermed glasknapperne her). Sidste mellemperiode involverede mine første forays i vintage mønstre (såsom kirsebærkjole).

En af quirks og / eller kendetegnene for mellemperiode erin syning er en overflod af kraver – og at gøre kraven i denne Voile var meget vanskelig. Det er så tyndt (og ja, jeg havde det med en fulddækningsklip, der kunne have været en kjole alt ved sin ensomme), at sømmetillæggene så langt for voluminøse på den første runde. Jeg tror, ​​at jeg endte med at lave tre rækker af meget små maskinsting, meget tæt sammen og skære godtgørelserne ved den yderste række. Der var sandsynligvis en bedre måde at gøre det på, men jeg var også sikker på, presset for tiden.

Sen-periode erin … Nå, jeg tror, ​​du kan alle identificere sen periode på dette tidspunkt. Jeg har til hensigt at holde mig fast for min ‘sene periode’ for at vare omkring fyrre år (hvis jeg er heldig).

Del dette:
Twitter.
Facebook.

Sådan her:
Ligesom loading …

Relaterede

Den første kjole og den sidste dressmarch 12, 2008
En duplik og erklæring om principper 15, 2008 med 214 kommentarer
Abject Faultjune 15, 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *